Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

ХОРЕКА ПЛОВДИВ

Дата: 12.05.2009

ПЕТ ДНИ КУЛИНАРНО ШОУ С ДЕГУСТАЦИИ В ПАНИРА

Майстор готвач от Италия ще пристигне в Пловдив специално за кулинарното шоу, което ще се проведе за първи път в рамките на международната изложба ХОРЕКА ПЛОВДИВ. Професионални готвачи и сладкари в продължение на 5 дни ще демонстрират своите умения пред публика, а тя ще има възможност да дегустира техните творения, създадени на сцена пред палата 2 на панаирния комплекс. Мащабната кулинарна надпревара се организира за първи път по време на Международния панаир за потребителски стоки и технолгии, който ще продължи от 12 до 17 май 2009 г.

Национален фестивал Пъстра трапеза, с автентична българска кухня, е част от програмата на атрактивната проява. Освен майстори готвачи, в нея ще се включат студенти и преподаватели от Кулинарна академия под ръководството на Роби Виллереал и възпитаници на Техникума по обществено хранене в Пловдив.

На специалната сцена ще бъде разположена професионално обзаведена кухня, ще се презентират продукти на фирми изложители. Демонстрациите на кулинарите виртуози ще се излъчват директно на мултимедийните екрани в изложбения комплекс, ще бъдат показвани и по телевизия „Евроком България”, която е собственост на Международен панир Пловдив. Шоуто ще е от 10 до 16.30 ч в дните от 12 до 16 май включително. Негови организатори са национална асоциация ХОРЕКА и панаирът.

Надпревара за Националната кулинарна купа ще се проведе на 15 и 16 май в палата 18. Това е второто издание на престижния конкурс, организиран от Българската асоциация на професионалните готвачи и панаирът. Водещи майстори ще се състезават в категориите:

  1. Готвач на България 2009
  2. Сладкар на България 2009
  3. Кулинарен отбор на България 2009

Специални гости ще бъдат Ханс Ван Манен, президент на асоциацията Jeunes Restaurateur D`Europe, която има 301 члена от 10 европейски страни, и Андреас Зауг, известен ресторантьор от Швейцария. Състезанието ще се проведе по правилата на Световната асоциация на главните готвачи WACS. В двата дни ще има и презентации на карвинг – изкуството да се правят различни фигури от плодове и зеленчуци.

ХОРЕКА ПЛОВДИВ е една от двете нови изложби в рамките на Международния панаир за потребителски стоки и технологии, заедно със СТРОЙТЕХ ПРОЛЕТ. Тя е продължител на досегашния салон ХоРеКа и представя оборудване за хотели, ресторанти, барове и търговски обекти. На нея ще се предлага пълна гама мебели и оборудване за ресторанти, барове и хотели, прибори и посуда, аксесоари, отоплителни уреди, вентилационна, хладилна и климатична техника, машини за почистване, градински съоръжения, битова химия, системи за сигурност и охранителни услуги.

Видяна общо: 655 рейтинг: 0.17





Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.