Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Международния панаир на потребителски стоки и технологии

Дата: 12.05.2009

Антики, вино и атракции показва Хисар на щанда си в панаира

Антични находки, дегустации на вино, мултимедийни презентации ще бъдат демонстрирани на щанда на Хисар в изложбата на общините. Тя е част от международния панаир на потребителски стоки и технологии, който ще се проведе от 12 до 17 май в панаирния комплекс в Пловдив.

Кметът на Хисар Георги Пирянков обяви и награда за журналистически публикации, посветени на града. Победителят ще получи уикенд за двама в СПА курорта.

С филми, фотоси, албуми и мултимедия ще бъдат представени останките от древнотракийски и римски селища в Хисар и Старосел, както и Домът на традициите в село Старо Железаре. Винарските изби Старосел и Вила Хисар ще предложат на гостите на щанда да опитат техните напитки.

На съвременното развитие на общината е посветена презентацията на проекти, с които се кандидатства за финансиране по опиративните програми на Европейския съюз, каза Ваня Богунска, началник на отдел „Евроинтеграция и туризъм”. Сред тях са проекти за изграждане на пречиствателна станция в Хисар и на Дневен център за възрастни хора в Старо Железаре, за реконструкция на детска градина и още няколко, които са внесени и чакат одобрение.

Цялата експозиция е подчинена на идеята да покажем многопластовото развитие на общината от древността до наши дни, какви са нейните перспективи като курорт с европейско значение и като атрактивна туристическа дестинация, поясниха от кметството.

Видяна общо: 541 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Борси в България | Международния панаир на потребителски стоки и технологии
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.