Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

На Винария представят виното на Мондиал 2010

Дата: 14.03.2010

ЮАР показва 300-годишни традиции на изложението в панаира

Посетителите на международната изложба Винария имат възможност да опитат виното, което ще се пие на световното първенство по футбол през лятото на 2010 г. в ЮАР. Презентацията е част от представянето на Република Южна Африка като страна партньор на изложението, което ще се проведе от 14 до 17 март 2010 година. ЮАР за първи път се включва с официално участие на свои компании от областта на винопроизводството, което има 300-годишни традиции, стана ясно на среща между Нейно превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на ЮАР у нас Шийла Камерър и ръководството на Международен панаир Пловдив, проведена в началото на ноември 2009 г.

„През последните 10 години Южна Африка традиционно участва в международната изложба Винария. И затова, когато ни поканиха да бъдем страна-партньор през следващата година, приех с голяма радост и се надявам по този начин да се осъществи първото успешно партньорство на изложението. Това е една от големите икономически сили в света, затова я поканихме да стане партньор на „Винария 2010. Посетителите на изложението ще могат да видят и да пробват виното, което ще се предлага на световното първенство по футбол догодина" поясни главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов.

Традициите на винопроизводството в ЮАР датират от 300 години. Те са наследени от френските хугеноти. В момента браншът заема трето място в експорта на ЮАР. Страната се нарежда на девето място по производство на вино в света с над милион декара лозя, 10 милиона хектолитра вино годишно и 300 хиляди души ангажирани в този отрасъл. Продукцията се търси в цял свят заради изключителното качество на разумни цени.

„Има български компании, които внасят южноафрикански вина и те със сигурност ще участват във Винария, ще пристигнат още много други южноафрикански фирми, които за първи път ще се представят на българския пазар. Годишният стокооборот между двете държави е 38 млн. долара, като търговският баланс за ЮАР е положителен. Надявам се на изложението Винария и след него, да се разработи потенциалът на икономическите връзки между двете страни", заяви Шийла Камерър.

Видяна общо: 1219 рейтинг: 0.31

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.