Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Уикенд туризъм Русе 2010

Дата: 13.05.2010

Шесто изложение Уикенд туризъм Русе 2010
13 - 15 май

От 13 до 15 май 2010 г. в град Русе се провежда шестото изложение Уикенд туризъм Русе 2010. Туристическия форум се организира от община Русе, сдружение Европейски пространства 21 и регионален исторически музей - Русе, под патронажа на кмета на община Русе г-н Божидар Йотов и със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. БХРА е поканена за партньор на събитията и ще участва в програмата на изложението.

Форумът, в доходното здание, в Русе, дава възможност на общини и фирми, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и други да представят възможностите за културен, алтернативен, религиозен и селски туризъм, екотуризъм и биоразнообразие. Сред акцентите в дискусионната програма са:

  • Дунавската стратегия на ЕС – къде е туризмът?
  • Градски пейзажи – градските маршрути, като туристически продукт
  • Мениджмънт на културата. Туризъм и наследство.

На 13 май от 14.30 до 16.00 ч. в доходно здание ще се състои дискусията „Градски пейзажи – градските маршрути като туристически продукт”, организирана от Нов Български университет, с партньорството на БХРА. Модератор е доц. д-р Ирена Бокова, Нов Български Университет и ключови участници доц. д-р Соня Алексиева (НБУ, БХРА) и Кремена Цветкова (Европейски институт по туризъм). Участниците ще могат да видят и презентацията на “Русенски маршрути. Крепостите”, филм на Арена Медиа 2009 с продуцент Община Русе.

В рамките на изложението ще се състоят третия фестивал на туристическите забавления и анимации, демонстрация на туристически маршрути, винена фиеста, представяне на средновековни български атракции и др.

Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация е партньор на събитията под патронажа на кмета на община Русе г-н Божидар Йотов. БХРА предоставя на своите членове възможност да участват с рекламно-информационни материали на щанда на организаторите. Очакваме да получим вашите материали в офиса на БХРА (София 1000, ул. Триадица 5 Б, ет. 1) до 11 май т.г.

Туристически информационен център Русе
e-mail: tic@tic.rousse.bg
тел.: 082/ 824 704

БХРА
e-mail: bhra_office@abv.bg
тел.: 02/ 986 42 25

Видяна общо: 696 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.