Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Българските ученици искат да прекарват ваканциите си на море и на почивка в чужбина

Дата: 30.01.2010

Родителите им предпочитат летните програми извън страната за развиване на чужд език

Според проучване, организирано от консултантска агенция за образование ДАРБИ, на нагласите на ученици от четвърти до девети клас в София и страната, над 61 % от децата предпочитат да ходят на море и в чужбина, докато 65 % от анкетираните родители поставят на първо място летните програми извън страната за развиване на чужд език и други курсове и обучения в чужбина.

Проучването е направено във връзка с изложението Отворени врати за образование в чужбина 2010, провеждащо се на 30 и 31 януари София и Магазин за езиково обучени, курсове и ваканции, течащ в рамките на изложението, където родители и деца ще могат да изберат най-подходящия начин за оползотворяване на времето през ваканцията.

Ще бъдат представени възможности за езикови курсове в Великобритания, Ирландия, САЩ, Малта, Германия, Австрия, Франция, Италия, Испания.

Дарби стимулира и авантюристично настроените посетители със стипендия в размер на 500 евро за групово пътуване. Всяка група от приятели или близки записала се за езиковите програми на ще участва в конкурс за стипендията като единственото условие е минимум трима участници в група.

При проучването на анкетираните 435 ученика и техните родители е поставена задачата да оценят къде биха искали да прекарват ваканциите си по скала от 1 (не би било добре) до 5 (би било чудесно) и е оставена възможност да добавят свои предпочитания. Най-малък брой точки събира оставането през ваканцията на лятна занималня или вкъщи. Почивка при баба и дядо също не се радва на особена популярност сред подрастващите.

Възможността да учат чужд език в чужбина е оценена като любима от всяко пето дете и е посочена като най-добрата ваканция от 65 % от родителите. Родителите също оценяват опциите за оставане на лятна занималня и вкъщи като най-малко предпочитани. Едва 2 % от родителите посочват оставането вкъщи като предпочитана опция. Лагерите се радват на по-голяма популярност сред децата, отколкото сред родителите.

Най-голям брой от децата, които са се възползвали от опцията да посочат свое предложение за прекарване на ваканцията са посочили, че мечтаят за пътуване в космоса и до други планети.

Видяна общо: 568 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Борси в България | Българските ученици искат да прекарват ваканциите си на море и на почивка в чужбина
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.