Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010

Дата: 25.02.2010

Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010
25 - 27 февруари 2010 г.

Над 70 на сто от българските и над 60 процента от чуждестранните изложители тази година са постоянни и дългогодишни участници.
Вече са 30 общините, които ще се представят със самостоятелни щандове на 27-то издание на водещото туристическо изложение в България.

Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010 ще се проведе от 25 до 27 февруари 2010 г. в Националния дворец на културата - София. Изложението се организира от ПРИМ ЕКСПО под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и със съдействието на БХРА, БАТА, БТК, АБТТА, Съвет по туризъм - София. Официалното откриване на изложението е на 25 февруари в 10.00 часа в централното фоайе на НДК.

Медийни партньори на 27-то международно туристическо изложение са: националното Дарик радио, Травел ТV, сп. ХоРеМаг, сп. Туризъм и отдих, VAGABOND Media, сп. HIGHFLIGHTS, Травел туризъм.

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е водещото туристическо изложение в България и се провежда по традиция в края на м. февруари, преди най-голямото за Европа - ITB Berlin. Тази година участниците са 310. Официално участие са заявили националните туристически организации от Гърция, Турция, Кипър, Австрия, Италия, Тунис, Русия. Представят се фирми от Хърватия, Тайланд, Холандия, Малта, Великобритания, Германия, Израел, Перу.

За първи път на ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2010 ще има и участие от ЮАР, Словения, Дубай. Посещения на борсата са заявили представители от туристически организации от Румъния, Македония, Мароко, Чехия.

Включват се компании за имоти, официални представители на световни круизни компании, езикови програми, институти и училища за професионално обучение, СПА обучение и атракционни СПА програми, винарски изби с дегустации.

Министерство на икономиката, енергетиката и туризма участва с представителен щанд на 120 кв. метра площ. На регионален принцип на него ще се представят общини, съвети по туризъм, информационни центрове.

Кои са тенденциите в навечерието на 27-то Международно туристическо изложение:

  • 70 % от българските изложители са постоянни и дългогодишни участници
  • 10 % - нови участници
  • 60 % от чуждестранните изложители участват повече от пет години в изложението
  • 70 % от участниците са туроператори и хотелиери
  • 10 % от участниците - 30 са вече български общини със самостоятелни щандове. Най-големите общини София и Варна за сега не участват със свои щандове
  • разширява се профилът на участниците

В рамките на съпътстващата програма ще бъдат обсъждани актуални проблеми на отрасъла, нови технологии, подходи за изграждане на атрактивен и конкурентоспособен продукт, фирмени програми за пролет - лято 2010.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира конференция на тема "Туристическо райониране на България" и кръгла маса "Повишаване качеството на предлагания туристически продукт - добри практики."

Списание Туризъм и отдих ще връчи традиционните си награди "Златен приз" за 2009 година.

На официалния кокотейл, организиран за изложителите от ПРИМ ЕКСПО ще бъдат връчени награди за дългогодишно участие, за щанд с нетрадиционен дизайн, за атрактивна фолклорна програма, традиционната награда на швейцарската клиника Дентапрайм за най-красивата усмивка в България.

На 25 февруари 2010 г. (четвъртък) в зала № 4, ниво 0 в НДК от 16.00 ч. до 18.00 ч. ще се проведе дискусия на тема „Становища за нов Закон за туризма на Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА), Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българска туристическа камара (БТК) и Български съюз по балнеология и СПА туризъм”, инициирана от организациите.

Видяна общо: 1107 рейтинг: 0.30

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.