Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Класика, иновация и техники при десертите - Варна

Дата: 27.02.2010

Поредният български професионален сладкарски форум е
Класика, иновация и техники при десертите

В продължение на два дни – 27 и 28 февруари, в гранд хотел Димят, град Варна пет изявени шеф-сладкари ще представят своите концепции при десертите под формата на шоу готвене.

Организатори на форума са Евро-Ток България, гранд хотел Димят и Българска асоциация на професионалните готвачи.

Сладкарски форум “Класика, иновации и техники при десертите” е среща на професионалисти в сферата, която се провежда в България.

Във форума завидни сладкарски умения ще покажат:

Ради Стамболов - вицепрезидент на Евро-Ток България и собственик на сладкишница Гаврош – компания за бутикови сладкарски изделия, работил в Шератон, Доха, Катар, като шеф-сладкар, специализирал при най-добрите виенски сладкари;

Робин Вилларреал – директор и главен инструктор в HRC кулинарна академия, гр. Добрич, опитен шеф-готвач, с диплома от Le Cordon Bleu Academie D'Art Culinaire De Paris., притежаващ значителен преподавателски опит в международни кулинарни училища;

Елица Божинова - шеф-сладкар, част от националния отбор на България по кулинария, успешен консултант с много международни участия в големите сладкарски конкурси;

Юри Балталийски – шеф-сладкар на хотел Хилтън, Прага, сладкар на годината за 2000 г., притежаващ златен медал на кулинарната олимпиада в Сингапур 2000 г. и др.;

Юри Димо - карвинг-шеф в гранд хотел София, единствения българин, носител на три бронзови медала от международно кулинарно състезание Кремлин Къп, Москва и на два златни медала от международно състезание по артистична кулинария в Римини, Италия в категории карвинг.

Всички те ще представят своята креативност и новаторство и ще покажат тенденциите в сладкарството за 2010 година.

През двата дни презентаторите ще имат възможност да приготвят и презентират пред публиката по един или повече десерта и да отговарят на въпроси.

Сладкарски форум “Класика, иновации и техники при десертите” има за цел да създаде условия за обмяна на опит и умения между кулинарите в България, професионалистите в областта на хотелиерството, ресторантьорството и производителите на храни и напитки.

Събитието се организира с подкрепата на:

  • Метро България
  • Алимко ЕООД
  • АВА-М
  • Zavedenia.com
  • Nuepo
  • Алма Либре ЕООД и други

Тони Иванов – главен организатор на форума, шеф-готвач в гранд хотел Димят, Варна
Глобул: 0895 045 460
мейл:
toniivanov234@abv.bg

Видяна общо: 732 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.