Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Културен туризъм – Велико Търново 2011 г.

Дата: 13.04.2011

Международното туристическо изложение
Културен туризъм – Велико Търново 2011 г.

Велико Търново - Балканската столица на културния туризъм ще бъде домакин на VIII издание на международното туристическо изложение Културен туризъм от 13 до 16 април 2011 година в изложбени зали Рафаел Михайлов. Проявата се организира от общинската агенция по туризъм Царевград Търнов, с партньорството на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, община Велико Търново, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Асоциация на българските туроператори и туристически агенции.

На форума ще бъдат представени културни събития, музеи, културно-исторически паметници, археологически находки, фолклор, традиции и занаяти от различни региони на България. Участниците в международното туристическо изложение Културен туризъм 2011 ще имат възможността да се включат в:

  • Туристическо изложение – възможности за общини и фирми, информационни центрове, неправителствени организации, културни институти и други да представят своя потенциал за развитие на културно-познавателни туристически програми.
  • Дискусионна програма, включваща презентации и обсъждания по актуални теми, свързани с развитието на културно-историческото наследство, неговото съхранение и съвременно експониране, както и проблемите и възможностите за развитие на разнообразни форми на културно-познавателен туризъм.
  • Фестивал за филми, популяризиращи българското културно-историческо наследство и туризма под мотото “На източния бряг на Европа”.
  • Уъркшопове:
    • Рекламата – начин на живот
    • Симбиозата между радиото и телевизията при представяне на туристическа дестинация
    • Концептуализация на културния продукт – как да продаваме дестинация чрез култура

Очакваме да се включите във форума, като презентирате специфичните дадености на вашия регион за развитие на културен туризъм.

Документите за участие се приемат до 31 март 2011 г. на факс: 062/ 600 768 и e-mail: ticvt2@gmail.com, office@velikoturnovo.info.

За допълнителна информация и въпроси тел.: 062/ 622 148 - Калина Калчева, Вероника Христова.

Записвания за участие в уъркшоповете на имейл: tour.filmfest@gmail.com или телефон: 0554/ 59 487, 0896 607 580. Участниците в уъркшоповете ще получи сертификат за участието си.

Видяна общо: 1135 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.