Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Международно туристическо изложение TourBusiness - Минск

Дата: 24.11.2004

Република България

Агенция по туризъм


Изх. 26-00-11/28.10.04

До
Браншовите асоциации,
Регионални туристически структури и
частни фирми

Уважаеми колеги,

През 2004 г. България за пети път планира участие с информационен щанд в Международното туристическо изложение TOURBUSINESS,  което се провежда в гр. Минск, Беларус. Тази година организатор на националното представяне ще бъде Агенцията по туризъм, изложението ще се проведе в периода  24-27 ноември 2004 г. Това е най-голямото туристическо изложение в Република Беларус, като през тази година се очаква да участвуват всички големи белоруски туроператори, министерства, туристически организации и сдружения от чужбина, повече от 140 фирми от над 20 страни.

Вече няколко години анкетните проучвания в Беларус поставят България на едно от първите места като предпочитана за летен отдих дестинация както сред белоруските туроператори, така и сред потенциалните туристи. Проблемите, възникнали  в следствие на въвеждането на визовия режим с Беларус, дадоха своето отражение и през последните две години България отстъпи от първо на трето място в ранглистата на предпочитани от белоруския турист дестинации. Тази година въпреки въведените от Румъния транзитни визи, през летния сезон се наблюдава пречупване на тенденцията на намаляване на туристическия поток от Беларус / от –11,47% за 2003 г. спадът е намалял на –1,96% до кр. м. август/, въпреки неблагоприятните социално-икономически предпоставки в самата страна, които влияят негативно на възможностите на населението като цяло да почива в чужбина.

Наличието на платежоспособна част сред него, която търси добри условия за почивка на конкурентни цени мотивира българските и белоруски туроператори през последната година да активизират предлагането и на по-висококатегорийна база, да препозиционират България като страна за спокойната семейна почивка в комфортни хотели на разумни цени. Част от тази акция е и планирането на чартърен рейс от Минск до София през зимния сезон’2004 година, което ще увеличи броя на беларуските туристи, посещаващи нашите зимни курорти, без те да бъдат принудени да извършват пътуването през Москва.

В тази връзка Агенцията по туризъм е заявила участие с информационен щанд от 15 кв.м. и планира среща на представители на Посолството и СТИВ с белоруските туроператори за анализ на сезон “Лято-2004” и перспективите за новия зимен сезон.

При проявен интерес, можете да участвувате на българския информационен щанд, като заявите писмено това съгласно приложените документи за участие и при следните условия:

 • Да ангажирате чрез нас ползването на площ за работа при условие, че размера на цената за ползване на един  информационен деск е 114 щ.д., а с рекламно-информационни материали, без представител на фирмата - 57 щ.д., не по късно от 10.11.2004 г.
 • Да попълните и да ни изпратите заявлението с приложените  документи и  материали  във връзка с Вашето участие.
 • Заплащането на наетата от Вас работна площ да се извърши до 3-дни от сключване на договора за пренаемане по банков път.
 • Агенцията не се ангажира с транспортирането на фирмените рекламни материали, но Вие можете да ги изпратите франко щанд. Агенцията по туризъм поема тяхното разпространение на българския щанд.
 • Бисер Ялъмов, Изпълнителен директор

  За допълнителна информация:

  София, пл. Света Неделя 1
  тел.: 981 99 65
  факс: 989 69 39
  Катя Жекова 0888 456 788
  електронна поща:  k.zhekova@bulgariatravel.org

  Видяна общо: 646 рейтинг: 0.16

  Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

   
  главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
  Journey.bg | Международни борси | Международно туристическо изложение TourBusiness - Минск
  © 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.