Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Изложение Зелена седмица

Дата: 21.01.2011

21 - 30 януари 2011

Министерството на земеделието и храните започна да набира заявки от фирмите за участие в селскостопанското изложение Зелена седмица (International Green Week), което ще се проведе през януари 2011 г. в германската столица Берлин. България традиционно участва на форума с национален щанд.

От агроведомството съобщават, че всички фирми, които искат да се представят на изложението, трябва да подадат заявка до 15 септември, след което ще бъде резервирана и необходимата площ за националното представяне. Ведомството поема разходите за изграждането на българския щанд, а компаниите трябва да поемат тези за престоя си там и транспортирането на продуктите си.

Зелена седмица е най-голямото изложение за селскостопанска продукция, преработвателна промишленост и други свързани индустрии в Европа и е най-посещаваното от български фирми. Традиционно на форума се представят производители на вино, млечни и месни продукти и др., както и компании, предлагащи услуги и оборудване за земеделския сектор.

През 2010 г. на форума взеха участие 13 български фирми, а националният щанд беше с площ от 100 кв.м. България подаде и кандидатура за партньорство на изложението, но тя може да бъде одобрена най-рано през 2013 г., тъй като дотогава има избрани други държави. През 2010 г. партньор на форума беше Унгария, а през 2011 г. ще бъде Полша.

Видяна общо: 878 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.