Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

ITB, Берлин

Дата: 09.03.2011

И на борсата в Берлин се представяме с... културен туризъм

40 български фирми, общини и туристически организации са заявили участие в започващата най-голяма туристическа борса в света ITB в Берлин. Българският щанд е с площ от 429 кв.м, а основният акцент на българското участие ще бъде културният туризъм. Това сочат данните на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

В рамките на изложението, което продължава до 13 март, е предвидена и пресконференция, на която да бъдат представени възможностите за почивка в България.

През миналата година участниците на българския щанд са били 32. Както и през 2010 г., така и сега преобладаващата част от фирмите са туроператори. Сред участниците са и комплексите Дюни и Албена, както и няколко хотелски вериги. На българския щанд ще се представят и общините София, Пловдив и Варна.

По данни на организаторите на борсата през тази година в нея ще участват над 11 хил. изложителя от около 180 държави. През тази година има повече компании от Източна Европа, Азия и Африка, отчитат от борсата.

Видяна общо: 784 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.