Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Airbus поведе на Boeing при поръчките обявени на изложението в Бурже

Дата: 20.06.2011

Airbus събра стабилни поръчки за своя модернизиран пътнически самолет A320neo, по време на авиоизложението на парижкото летище Бурже. Така европейският производител поведе пред своя конкурент Boeing, като сключи сделки за 14.4 млрд. долара по време на първия ден на шоу.

Американската компания успя да договори доставката на самолети за 9.3 млрд. долара. Airbus спечели поръчки за близо 100 самолета от модела A320neo на стойност около 8.3 млрд. долара по каталожни цени до началото на втория ден на изложението. Двете компании започнаха стратегическа битка за големия пазар на пътнически самолети от средния клас.

Европейският производител разполага с маркетинговото предимство да предлага модела A320neo, който е снабден с по-икономични двигатели, които харчат с 15 % по-малко гориво. Boeing все още се колебае дали да модернизира с подобни двигатели своите самолети от същия клас 737.

Американската компания успя да вземе по-големи поръчки при големите пътнически самолети. Boeing обяви поръчки за 17 самолета от модернизирания 747-8i, известен по света като "Джъмбо Джет", както и за шест широкофюзелажни самолета 777-300ER. Първата сделка се оценява на 5.4 млрд. долара по каталожни цени, докато втората е за 1.7 млрд. долара.

Ройтерс

Видяна общо: 609 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Международни борси | Airbus поведе на Boeing при поръчките обявени на изложението в Бурже
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.