Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Авиоизложение МАКС-2011

Дата: 16.08.2011

Русия ще бъде най-големият купувач на авиоизложението МАКС-2011

На 16 август на летището в град Жуковски, близо до Москва, започва авиоизложението МАКС-2011 г. На него Русия ще покаже най-добрите си изтребители, както и най-новите си космически разработки. Започната от Москва амбициозна програма на превъоръжаване се очаква да направи Русия най-големия купувач на собственото си авиошоу.

Очаква се премиерът Владимир Путин да посети изложението в сряда. Един от най-интересните моменти на МАКС-2011 е предвиденото първо публично показване на дълго отлагания изтребител от пето поколение Т-50.

Предвижда се контролираните от държавата руски производители на военни и граждански самолети да разкрият нови си поръчки и съвместни проекти със световни гигнати, като Боинг.

През миналия месец руският президент Дмитрий Медведев направи изненадващо за руската оръжейна индустрия заявление, като каза, че руската армия може да купува оръжия и от чужбина.

"В момента Русия се надява да получи нови технологии за оръжейната си индустрия. Тя търси и в чужбина, което може да направи Москва най-големия купувач, а не продавач на тазгодишното изложение" - коментира Руслан Мухов, директор на московския отбранителен институт CAST.

Вестник Ведомости посочва, че Русия разполага с $3 милиарда, които планира да похарчи за бойни и тренировъчни самолети по време на МАКС-2011. На продължаващото една седмица изложение се очаква да бъдат подписани догори за общо $10 милиарда.

Дългоочакваният самолет Т-50, разработен от производителя Сухой, е изтребител от пето поколение и се предвижда да бъде съперник на американският F-22 Raptor.

Стелт самолетът Т-50 ще бъде прототип на изтребителя, който Русия ще произведе по поръчка на Индия. Очаква се сделката да бъде на стойност $35 милиарда.

Видео на първото успешно изпитание на стелт изтребителя T-50 през 2010 г.

Ройтерс

Видяна общо: 715 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.