Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Зелено кино превзема Столичната библиотека

Дата: 01.12.2008

Фондация Европейски екологичен фестивал започва организирането на Зелено кино - една незабравима Седмица на екологичните филми в София. По време на тaзи първа по рода си панорама в Столичната библиотека от 1 до 7 декември ще бъдат показани наградени филми от Европейския екологичен фестивал Зелена вълна - ХХI век за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда, както и продукции за промените в климата и глобалното затопляне, съчетани с дискусии по темата. Този проект се осъществява с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България.

Единственият в България екологичен филмов фестивал, който се утвърди като традиционен и престижен форум с международно значение и известност, се организира у нас за четвърта поредна година.

По време на Седмицата на екологичните филми в София ще бъдат представени и най-добрите еколенти от последното издание на фестивала, който се проведе от 4 до 6 юли т.г. в Копривщица. Продукциите са отличени с престижната награда Щъркелово гнездо, която международно жури от утвърдени професионалисти в областта на екологията присъжда всяка година. Ще могат да бъдат видени и филмите, получили Голямата награда за Най-добър балкански филм на екологична тематика, както и носителите на наградите на Министерство на околната среда и водите, Държавната агенция по горите, кмета и Дирекция на Музеите на Копривщица, както и асоциация Св. Иван Рилски за подпомагане на населението и защита на околната среда при природни бедствия и аварии.

Ще се проведат и дискусии за информираността на обществото за опасностите от глобалното затопляне и медийното му отразяване, екологичните проблеми в България и климатичните промени, ролята на бизнеса в опазването на околната среда. Зрителите ще могат да се срещнат и с авторите на наградените филми.

През 2008-а в Европейския екологичен фестивал Зелена вълна - ХХI век участваха 79 продукции на най-големите световни филмови и телевизионни компании от 24 държави, както и водещи български телевизии и редица независими продуцентски къщи и екологични организации.

Видяна общо: 763 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.