Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Тандем празнува 15 години

Дата: 12.12.2008

ТАНДЕМ ОТЧЕТЕ 31% РЪСТ НА ПРОДАЖБИТЕ НАВРЪХ ПЕТНАДЕСЕТИЯ СИ ЮБИЛЕЙ
Компанията посвещава годишнината си на благотворителност

По повод честването на 15-годишнината на месопреработвателна компания Тандем, на 12 декември, изпълнителният директор Бианка Велева обяви, че настоящата година е една от най-успешните в историята на фирмата. Продажбите на „Тандем” са се увеличили с 31% спрямо миналата година.

През 2008 г. „Тандем” отчита ръст от 23% спрямо предишния най-добър период за фирмата през 2002 г. Анализирайки изминалите от тогава шест години, собствениците на „Тандем” Кирил и Дамян Вътеви смятат, че през 2002 г. конкуренцията в бранша не е била толкова ожесточена, а маркетингът – не толкова активен.

Според изпълнителния директор г-жа Велева стремежът на компанията да произвежда висококачествени и здравословни продукти е най-ярко изразен през изминаващата 2008 г. Тя допълва още: „Темповете на растеж са и количествени, и качествени. Усилията ни се възнаграждават.” Отчетите за изминалите три години показват увеличаване на вътрешния дял на продаваните продукти от най-висок клас – сурово-сушени продукти и деликатеси. Ако през 2006 г. техният дял към общите продажби е бил 21%, то през 2008 г. процентният им дял нараства на 39%.

Развитието на марката на българския пазар и високите изисквания на потребителите станаха причина за разрастването на мощностите на предприятието на „Тандем” в София и за откриването на нов завод на фирмата в Габрово, специализиран в производството на сурово-сушени деликатеси и колбаси.

Г-жа Бианка Велева коментира успеха на фирмата в условията на криза: „В навечерието на юбилея на компанията няма да говорим за антикризисни мерки и решения, както всички останали. Ще продължим да произвеждаме и създаваме продукти с най-добро качество за клиентите си, а те ще бъдат още по-чувствителни към това, което консумират.”

Първата реакция на „Тандем” към кризата е решението да посвети рождения си ден на благотворителна кауза. Всички гости на празненството ще окажат подкрепа на „Защитено жилище ЗАЕДНО”, като вместо подаръци дарят средства на дома за младежи без родителска грижа, които поради навършване на пълнолетие напускат държавните институции. Каузата показва позицията на компанията, че по време на криза трябва да се окаже помощ на хората с най-малко възможности сами да се справят с нея. Изпълнителният директор обяснява инициативата на „Тандем”: „Проектът ще даде възможност на млади и неопитни хора да намерят себе си и да се реализират, защото те имат право на бъдеще. Във време на криза осъзнаваме без колко много неща можем – плод на суетата на развитото общество. Но ценностите, без които не можем, са добротата и честността. Искаме младите хора да вярват в тях. Кризите мобилизират и ни правят по-силни.”

Мила Миленова
Мобилтел: 0889 897 783
тел.: 915 60 20
mail:
mmilenova@tandem.bg

Видяна общо: 817 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.