Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Приказки за тромпет, от Фортисимо Фамилия, в зала България

Дата: 28.03.2015

Приказки за тромпет - камерна зала на концертен комплекс България
28 март (събота), 11:00 и 12:30 ч.
29 март (неделя), 11:00 ч.
Цена на билета: 6 лв.
Билети на касата на зала България
1000 София, ул. Аксаков 1
тел.: 02/ 987 76 56
работно време: 09:00 – 20:00 часа
www.ticketplus.bg

На 28 и 29 март, в камерна зала България ще звучи вълнуващата Приказка за тромпет на Фортисимо Фамилия. Най-малките почитатели на музиката ще могат да се насладят на блестящия звук на тромпета, с помощта на Петър Македонски (солист), Сандра Петрова (актриса) и Диан Чобанов (диригент). Сценарият е проект на Александър Чобанов, който е познат от екипа на филмите Под прикритие и Четвърта власт.

Приказки за тромпет е концерт, който ще запознае децата и техните родители с историята и особеностите на инструмента. Специален гост за концерта ще бъде Главният диригент на Държавна опера – Пловдив - Диан Чобанов, чието име е известно не само в България, но и на престижни европейски сцени. Чобанов е Главен диригент на Хърватския камерен оркестър в Загреб и постоянен гост диригент на камерния оркестър на Шьонбрун във Виена. Има богат опит като гост диригент в Бразилия, Южна Америка, Израел, САЩ и други.

Солистът на концерта Петър Македонски е подбрал да изпълни произведения, които са забавни, съобразени с възрастта и интересите на децата, но едновременно с това показват тромпетовото изкуство в целия му блясък и сложност. В програмата влизат „Полета на бръмбара“от Римски Корсаков, „Музика на водата“ от Хендел, „Междузвездни войни“ на Джон Уилямс и др. Популярен със своя музикален талант, Петър Македонски е солист-тромпетист в състава на симфоничния оркестър на БНР, бил е първи тромпет в оркестъра на Националната опера и балет и в Софийска филхармония.

На сцената ще бъде и актрисата Сандра Петрова, която се утвърди като един от най-обичаните актьори на Фортисимо Фамилия. След като спечели сърцата на деца и родители в "Приказки за тромбон и туба", тя се завръща с още повече заразителната енергия. В младежките си години Сандра се насочва към кукления театър и завършва НАТФИЗ в класа на проф. Дора Рускова. По-късно участва в някои от епизодите на предаването „Аламинут“, дублира детски филми, част е от предаването „Бърколино“ по БНТ и още куп други неща, които я свързват по особен начин с децата.

Приказки за тромпет е един от най-любимите концерти на Фортисимо Фамилия, тъй като именно с него преди три години стартира програмата за фамилни концерти класическа музика на Максим Ешкенази.

История
Програмата на Максим Ешкенази Фортисимо Фамилия се осъществява вече трета година. Възможността децата да слушат различни видове музика подхранва тяхното самоуважение, окуражава креативността, самоувереността и любопитството. Именно това е основната цел на Фортисимо Фамилия, чрез цикъл музикално - образователни семейни концерти, съобразени с най-добрите световни практики, да провокира децата и техните родители да придобият вкус и интерес към класическите инструменти и музика.

В рамките на програмата децата и техните семейства се запознават с музикалните инструменти, образоват се относно ключови понятия от класическата музика и именити композитори, чуват детски музикални съкровища, изпълнени от професионален оркестър. Най-важен е фактът, че всичко е поднесено по достъпен, забавен, иновативен начин, съобразено с етапите на детското развитие.

Фортисимо Фамилия се осъществява с подкрепата на фондация Америка за България и Софийска филхармония.

Елена Мошолова

Видяна общо: 544 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Празници и панаири | Приказки за тромпет, от Фортисимо Фамилия, в зала България
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.