Азербайджан
1876 - 2067 лв.

Пиринтурист
АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8 ДНИ/7 НОЩИ
8 дни 7 нощувки на база BB
Туризъм Топ оферти
Транспорт: самолет
Почивката е актуална:
от 09.04 до 24.08

Азербайджан-Грузия

8 дни/7 нощи

Баку –Апшерон-Шемаха-Габала-Баку-Тбилиси-Мцхета-Казбеги-Сигнаги-Тбилиси


04.09: Среща на летище София в 10.00 часа.Полет до Баку.

Пристигане в обагреният от пламъци  град Баку 

Трансфер и настаняване в хотела.

Късен обяд/ вечеря в ресторант Пассаж 1901 (с трансфери) – включен в цената

Свободна вечер. Нощувка

 

05.09: Закуска в хотела. 

Ще се разходим по тесните улички на стария град, ще чуем удивителнитеистории, свързани с Момината Кула . Тя стои тъмна и загадъчна, с изглед към морето в южния край на Баку, в стария, ограден град Ичери Шехер. Кулата е построена през XII век. Името и"Момина" символизира, че е непревземаема, непобедена, което означава, че кулата не е била никога превземана от враг.

 След това ще  посетим один от най впечатляващите паметници на азербайджанскатаархитектура двореца наШирван шах (XV век)., който е величествено разположен на най високата точка от древната част на Баку,Ичери Шехер. Ще видим  Замъка Синик Гала, Кераван Сарай, Джума Джамия и ще се разходим по един от най големите в света булеварди - Бакински булевард.

Свободно време за обяд, по желание -(заплащане на място)или почивка на чаша ароматен чай.

След обяд, екскурзията продължава с влизане в космическо белоснежния Културен център Гайдар Алиев. Цевтърът Гайдар Алиев е комплекс от сгради с обща площ Алиев център Гейдар е 188 000 квадратни метра в Баку, Азербайджан. Проектиран е от британската архитектка от иракски произход Заха Хадид, за стила на която са характерни извивките на течащата вода, стил, който избягва острите ъгли. Центърът е кръстен на Гайдар Алиев - лидер на съветската епоха в Азербайджан, 1969-1982, и президент на Азербайджан от октомври 1993 до октомври 2003 година. В центърасе помещават конферентна зала (зала), галерия, и музей. Проектът е предназначен да играе съществена роля в интелектуалния живот на града. Намира се в близост до градския център, и играе ключова роля в преустройството на Баку. Центърът Гайдар Алиев се разгъва във формата на течност, , която следва естествения релеф, и разгъва отделните зали и помещения. Всички функционални сгради на Центъра, заедно с входа, са представени от гънки в една непрекъсната повърхност. Международно призната архитектурна работа, сградата на Алиев център на Гейдар се превърна в знакова забележителност на модерния Баку заради иновативния и авангарден дизайн. Сградата е номинирана за награди.

От  историчесеската част на  града, екскурзията се пренася в съвременния мегаполис. 

Една от главните забележителности на младия град са БАКИНСКИЯ БУЛЕВАРД,ОГНЕНИТЕ КУЛИ И ПЛАНИНСКИЯ ПАРК, откъдето се открива уникално красивата панорамна гледка към града.

Вечеряв национален ресторант – включена в цената, / не включва алкохолни напитки/.

Тлансфер до хотела. Нощувка

 

06.09: Закуска в хотела. 

Започва  екскурзия в Национално Историко-художествения комплекс Гобустан и 3D Музей, расположени на60 км от г.Баку с впечатляващи скални изображения – петроглифи/ гравюри/, изсечени от първобитните хора на стените на пещери, скали и каменни вдлъбнатини. Тези първобитни паметници на изкуството, изобразяват културата, флората, фауната,светогледа, обичаитеи традициите надревнитеазери.

По пътя към града, щепосетим джамията Биби-Ейбат, расположена на брега на Бакинския залив, в който има гробове и  могили на  почитани и уважавани хора(там е и  могилата/паметник на Укейми ханъм, потомка на пророка Мохамед).

Обяд  в рибен ресторант на брега на морето / включен в цената/.

Турът продължава с преминаване  на Апшеронския полуостров, където ще  посетим храма на вечнияогън Атешгях  - място, което никой не очаква да срещне толкова близо до Баку. Храмът на поклонниците на огъня, които са пристигнали тук преди  повече от 500 години от Индия и живяли по тези места до XIX век до ден днешен привличат тук поклонници.

Ще видим  Янардаг - планината с природниявечен огън и голямо количество уникални исторически паметници, сред които многочисленихрамове, замъци,

крепости и отбранителни кули от епохата на средновековието.

Връщанев Баку.

Нощувка.

 

07.09: Закуска в хотела. 

Отпътуване на извънградска екскурзия - град  Шемаха, основан преди2300 години. Древногръцкият учен Птолемей го споменава в трудовете си, както град с името Кемахея. По пътя ще спрем  в село Мараза, и щепосетим мавзолей от XV век -  Диди баба. Пътят ни продължава към Габала, в продължение на шестотин години, Габала е билстолица на  КавказкаАлбаня. Планинският въздух опиянява, прекрасните реки, водопади и езера радват очите. Отпътуване за село Нидж, където е построен уникаленархитектурен паметник — Удинския храм. Твърди се, че удините са  потомци на древнитеАлбанци и са съвършеноособена етническа група (в момента наброяват около 10 000 човека).

 

Обяд в Исмаилл, мястото се нарича  «Шато Монолит». Там за нас ще бъде организирана и дегустация на вина / включени в цената/.След екскурзията връщане  в Баку

Нощувка.         

 

08.09: Закуска.  Трансфер до летище Баку. Полет до   Тбилиси

Кацане в Тбилиси, без настаняване в хотела(чек инн в 14 00)

Сити тур - 3 часа.

Катедралния храм «Самеба» («Света Троица» символ на грузинското възраждане, единство и бесмъртие.) Храмът се извисява над Тбилиси на върха на планината св. Илия. 

Църквата Метехи (V в.) – красив и горд символ на Тбилиси.  

Изкачване с асансьор/ платформа до крепоста «Нарикала», в двора на която се намира прекрасен храм. В стените на крепоста са възстановени наблюдателни кули, от които ще направим уникални снимки. От високите крепостни стени се открива изумителна панорама.

Посещение на съвременния архитектуен шедьовър – Моста на Мира и парка Рике.

Разходка по вечерния Тбилиси, улица Шарден, Леселидзе.

Настаняване в хотела.

Вечеря  в национален  ресторант с фолк програма / не включва алкохолни напитки/

 

09.09 Закуска в хотела. 

Отпътуване за извънградска екскурзия – западна  Грузия - Мцхета  (Втория Иерусалим).

Мцхета – живия летопис на  Грузия. Раскопките на нейна  територия са дали огромен археологически материал, обхващащ няколко хилядолетия.

Изкачване  в манастира Джвари(V в), където, според сказанията се е молила  просветителката на  Грузия Святата Нино. От тук  се открива прекрасна панорама.

 Следва посещение на храма  Катедрален Събор «Светицховели» - строителството на храма съвпада с  новия етап на разцвета на Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на Грузия. 

Покупка на сувенири.

Пътешествието продължава по  Военно-грузинския път към крепостта и манастира Ананури, които красиво са усамотени  на брега на Жинвалското водохранилище. Ще видим също и най известният грузински високоплонински ски курорт - Гудаури, расположен на  2195м.

Отпътуване за  г. Степанцминда (Бивш Казбеги), знаменит със  своето живописно расположение  в планината Голям Кавказ. Това градче е  център на високопланинския туризъм и алпинизъм.  Ще посетим старинната  Гергетска Църква Св. Троица (XIII в.)Църквата е построена на десния бряг на река Чхери, ляв приток на река Терека, на надморска височина 2170 м., под връх Казбег.

Връщане в Тбилиси и трансфер за вечеря в националенресторант с фолк. Програма.

Прибиране в хотела. Нощувка

 

10.09 Закуска в хотела.

Днес ще се запознаем с грузинското винопроизводство и гостоприемство. В източната част на Грузия, уютно е расположена -  Кахетия.

Ще спрем в Сигнахи– градът на  любовта. Това слънчево и уютно градче е съчетало в себе си елементи от южно-итальянските и грузински архитектурни прелести.

 Ще видим също крепостта  Сигнахи, влязлав списъка с най известни и мащабни по големината си крепости в Грузия. 

Ще посетим манастирския и епископски комплекс Свети Георги - женски монастир «Бодбе». Тук се намира женски манастир с базилика, посветени на Света Нино, свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания.

Пристигане  в село Велисцихе.

  Дегустация на двасорта  вино и грузинскаводка – чача в музея и във винарна Нумиси. Ще  наблюдаваме и ще участваме  в процеса на приготвяне и изпичане на ароматния грузински хляб – Шоти и в приготовяне на Хинкали и накрая  ни очаква  истински грузински пир «супра», с дегустация на най вкусните блюда.

Допълнително и включено в цената: Овне печено на жар, тамада и мъжко - многоголосие ( 4 човека) - Полифонично пеене.

Връщане  в Тбилиси

 

11.09 Нощен трансфер за полет  Тбилиси - Баку, край на програмата

          

Цена:  

На лице в двойка стая - 1867.00 лв.

На лице в единична стая – 2067.00 лв.

 

Цената включва:

Саболетни билети с АК Бута Ер с включени летищни такси и чекиран багаж 20 кг. 

Тур на територията на  Азербайджан : 

·        Трансфери от/ до летище Гайдар Алиев Баку

·        Транспортно обслужване по програмата 

      Екскурзоводско обслужване на руски език 

·        4 нощувки със закуски в хотел Дипломат 3*

·        Входни билети за музеи по програмата 

·        3 обяда, 1 вечеря и 1 дегустация на вина 

 

Тур на територията на  Грузия: 

·        Трансфери от/ до летището в Тбилиси 

·        Транспортно обслужване по програмата 

·        Екскурзоводско обслужване на руски език 

·        3 нощувки със закуски в хотел Престиж Палас3*

·        Билети за лифт в Тбилиси

·        Входни такси и  билети  

·        3 вечери в ресторанти с нац. Кухня- без алкохол 

1 дегустация на вино и чача с урок по готварство + обяд в село Велисцихе 

·        Джипове до/от Гергети 

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с асистанс и лимит на отговорност 10 000 ЕUR 

·        Водач – преводач от България 

 

Цената не включва:

Стойността на виза за Азербайджан –  75.00 лв.

Стойността на входни такси за обекти, не упоменати в програмата

Лични разходи

Бакшиши – 40/ 50 USD - заплащат се на място 

Застраховка “Отмяна на пътуването” с Алианц– от 2% от пакетната цена. За повече информация моля, запитайте в офисите ни.

 

 

 

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:

04SEP  излита от София 1155 ч., каца в Баку 1605ч.                                     
08SEP 
излита от Баку0930ч., каца в Тбилиси в1040 ч.                                     
11SEP 
излита от Тбилиси  0120ч., каца в Баку  0230 ч.                                      
11SEP 
излита от Баку   0830ч., каца в София1055 ч.          

 

Полезна информация:

Грузински Lari (GEL)
1 евро = 2.54 Грузински Lari
 

1 лари =100 тетри. 1 USD = 2.30 GEL;  

в Азербайджан е азербайджански манат (AZN) - 1 USD = 1,80 AZN 

Часово време: София – 12.00 ч., Баку – 14.00 ч., Тбилиси – 14.00 ч./ + 2 часа

Минимален брой участници: 21  Условия за записване:
Депозит: 800 лв. до три дни след подписване на договор
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:  

Азербайджан: 

Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Агенцията оказва съдействие за получаване на електронна виза. Необходими документи в JPEG - формат: попълнен визов формуляр, актуална цветна снимка формат 3х4 см, цветно копие на паспорта – предоставят се най-късно 40 дни преди датата на отпътуване 

Грузия: 

 Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната 

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата. Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";}
За контакти
и резервации:
Видяна общо:1686 рейтинг: 4.46

Пиринтурист | - ТУР - - АЗЕРБАЙДЖАН-ГРУЗИЯ8 ДНИ/7 НОЩИ
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.