Босна и Херцеговина
315 - 339 лв.

Пиринтурист
НОВО! БОСНА през МАЙ 2018 в МОКРА Гора, Сърбия и КАМЕНГРАД с круиз по река ДРИНА!
4 дни 3 нощувки на база HB
Туризъм Празници, Майски празници
Транспорт: автобус
Почивката е актуална:
от 09.04 до 11.05

НОВО! БОСНА през МАЙ 2018 в МОКРА Гора, Сърбия и КАМЕНГРАД  с круиз по река ДРИНА! 

 

ПРОМОЦИЯ валидна до изчерпване на местата - ТОП оферта – 315 лева!

 

 

МОКРА гора и САРАЕВО в едно с КРУИЗ по изумрудените реки: ЛИМ и ДРИНА до ВИШЕГРАД!    

 

 

Майски празници 2018 в СПА хотел COMSAR RUDO 4* с включени: 3 нощувки с 3 закуски на богата блок маса, 2 стандартни вечери с включени 2 напитки по избор и богата празнична вечеря на блок маса с жива музика и НЕ лимитирани напитки!

 

 

Дати на пътуване: 04.05. – 07.05. 2018; 24.05. – 27.05.2018

 

 

СПА хотел COMSAR RUDO 4*, вижте хотела тук: http://hotelcomsarrudo.com/en/

 

 

предимства на програмата: 

 

- SPA Hotel COMSAR RUDO 4* - прекрасен хотел в центъра на град РУДО, на река ЛИМ и само на 30 минути от ЕТНО селищата на Емир Костурица: Дървенград в Сърбия и Каменград в Босна!

 

- само с тази програма КРУИЗ по живописните и изумрудени реки ЛИМ и ДРИНА до ВИШЕГРАД с включен обяд!

 

- включени в цената посещения на градовете на Емир Костурица: ДЪРВЕНГРАД и КАМЕНГРАД

 

- възможнот за екскурзия до близката столица на Босна и Херцеговина – САРАЕВО

 

 

1 ден: София – Чачак - Овчаро-кабларска клисура – Дървенград – Рудо – 490 км.

Сутринта в 06:00 часа отпътуване от София, паркинга на автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара по маршрута. В това приказно пътуване до Източна Босна и Херцеговина, Рудо и Вишеград ще прекосим територията на Западна Сърбия - там, където се намира сръбското сърце - историческата област Рашка! Пътят ще ни преведе през Овчаро-кабларска клисура - живописен пролом, речен праг на река Западна Морава. Дефилето е под защита на държавата като регион с изключителни физикогеографски характеристики и природа. Сред тази природна красота ще направим зареждаща почивка и фото пауза. В късния след обяд ще посетим и слънчевия хълм, наречен Мечавник, където режисьора Емир Костурица построил своя Дървенград или още Кустендорф (от немски език - град край река). Прекрачвайки входа на Дървенград ще се озовете в друг свят – свят спокоен, приказен и подреден. В комплекса си има всичко, което ще намерите и в истински град – централен площад, улици, църква, кино, басейн и спа център, фитнес зала, два ресторанта, кафе-сладкарница, бар и дори затвор. Простото им изброяване обаче далеч не може да опише това, което Мечавник всъщност е. А именно – град, в който животът изглежда наистина е чудо! Свободно време да се насладите на атмосферата на чашка кафе и не пропускайте да опитате сочната баклава, която всички вкусили я туристи препоръчват! Преминаване на близката граница с Босна и Херцеговина и пристигане в град Рудо. Настаняване в СПА хотел Comsar Rudo 4*. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки по избор местно производство. Нощувка.

 

2 ден: Рудо – круиз по изумрудените реки: Лим и Дрина до Вишеград

Закуска. Свободно време за СПА развлечения в хотела или по желание и срещу доп. заплащане:круиз по реките Лим и Дрина до Вишеград с включен обяд.За първи път в България се предлага и единствено в тази програма се предоставя възможност за запомнящо се пътуване с корабче по живописната изумрудна река Лим, водеща началото си от езеро Плав в Черна Гора. В продължение на четири часа ще се насладите на несравнимата красота на последните 30 км. по течението на река Лим, включително и живописния каньон с дължина 7 км. (обща дължина на Лим - 220 км.). Ще достигнем и до мястото, където се Лим се влива в река Дрина, ще плаваме и във водите на Вишеградското езеро до Вишеград, където ще направим половин час почивка. Вълнуващото пътуване включва и вкусен обяд. Завръщане в хотела. Свободно време за СПА развлечения. Вечеря – 4-степенно меню с включени 2 напитки по избор местно производство.  Нощувка.

 

3 ден: Рудо – Сараево – Рудо – 240 км.

Закуска. Свободно време за СПА развлечения в хотела или по желание и срещу доп. заплащане: екскурзия до столицата на Босна и Херцоговина – Сараево.

Отличното местоположение на град Рудо в близост до столицата Сараево (120 км.) ни предоставя възможност за разходка в един уникален град, където векове наред мирно съжителствали различни религии, допринесли за прозвището му „Йерусалим на Балканите” – град, успял и след войната да съхрани своя „ориенталски” стил и външен вид. Сараево е осеян с тесни улици, по които достигаме до красиви джамии, от които по-известни са: Императорската джамия/ Careva d?amija и Гази Хюсрев бей джамия – разположена на едноименния площад, който някога бил важна точка от Пътя на коприната. Интерес представляват като обекти и архитектура: Историческият музей, сградата на Кметството в мавритански стил, Националният театър, Академията по изкуства. Съхранени и до днес православни храмове са: Синагогата Ашкенази, Евангелистката църква, Катедралата на светото сърце на Исус, Православната църква на Светата майка.

Свободно време, за да усетите духа на Сараево с безкрайните малки кафенета и уютни ресторанти, които лесно ще откриете в главната търговска зона на Сараево – Башчаршия. Тук ще откриете и много магазини за бижута, за сувенири и дребни сладкиши.. Привечер завръщане в хотела. ПРАЗНИЧНА вечеря на богата блок маса с НЕ лимитирани напитки алкохолни и безалкохолниместно производство и жива музика! Нощувка.

 

4 ден: Рудо – Вишеград – Каменград/ Андричград – София – 490 км.

Закуска. В 09:00 часа освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътна разходка във Вишеград. Вишеград ще ни впечатли със зелените си хълмове и изумрудената река Дрина, криволичеща между тях. Заради цвета на реката местните наричат Дрина още и с името „Зеленика”. Разходката ни започва от мостът, построен от Синан по инициатива на Мехмед Паша Соколович, родом от района на град Рудо. Мостът на Мехмед паша Соколович е изумителен пример за османската архитектура. Красив и почти вечен, строен през годините от 1571 до 1577 с ангария, събирана от сръбските села наоколо и дори от случайни сръбски пътници, попаднали не на място. Дълъг е 180 m и широк около 6 m, полегнал на 11 арки над реката. По средата на моста има изградени две тераси, това е капията. Тук по турско време, а и след това, е можело да седне местния вишеградчанин да пие кафе и да поклюкарства със  съгражданите си. На едната от терасите се издига и стълб, на който е изписан стих (тара), на който пише кой е построил моста и кога, за прослава на името му и на творението. Тук са се окачали важните за града обявления. Все покрай реката ще достигнем до Каменград – другото творение на Емир Костурица. Гpадът е разположен върху полуостров образуван при вливането на река Ржава в Дрина и е направен от камък затова го наричат Каменград. “Много важно е този град от камък да бъде въплъщение на духа на творбите на Иво Андрич. Той е проектиран на базата на „Мостът на Дрина”, където различните различните епохи и различните периоди са оставяли своите следи”, казва Костурица. 

Пристигане в София вечерта.

 

Пакетна цена на турист:

 

 

На турист в

двойна/ тройна стая

 

 

Единична стая

 

Дете до 06.99 г.

НЕ ползващо легло

с 2-ма възрастни

 в стая

 

Дете 07 – 11.99 г.

на доп. легло

с 2-ма възрастни в стая

 

315 лева до изчерпване на местата!

 

339 лева - редовна цена

 

399 лева до

изчерпване на местата!

 

425 лева – редовна цена

 

 

 

130 лева

 

235 лева до

изчерпване на местата!

 

259 лева – редовна цена

 

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус 3*

3 нощувки със закуски на блок маса в СПА хотел  http://hotelcomsarrudo.com/en/

2 стандартни вечери 4-степенно меню с включени 2 напитки местно производство по избор

Празнична вечеря с жива музика, на богата блок маса с НЕ лимитирани напитки местно производство

СПА център: хидромасажна вана, сауна, парна баня, тепидариум и фитнес център

Посещение на етно селищата на Емир Костурица: Дървенград и Каменград

Застраховка медицински разходи в Чужбина с лимит 2000 евро в ЗК „Левинс”

 

Пакетната цена НЕ включва:

Входни такси за посещаваните обекти: Дървенград – 250 сръбски динара

Входни такси за обекти посещавани по желание

Круиз с кораб по реките: Лим и Дрина до Вишеград с включен обяд – 25 евро (минимум 20 туриста)

Екскурзия до столицата Сараево с местен екскурзовод – 20 евро (минимум 20 туриста)

Масажи в СПА центъра на хотела

 

Доплащане:  медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева! 

 

 

ВАЖНО! Допълнителните мероприятия: круиз и екскурзия до Сараево се заявяват и заплащат в България!

 

 

Отстъпки: за пътуващи със собствен транспорт се приспадат 40 лева от цената! 

 

Забележка:за пътуващите със собствен транспорт в пакета не е включена мед. Застраховка!

Пътуващите със собствен транспорт се възползват от трансферите на място само ако има налични свободни места в автобуса!  

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.

Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.  

Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване. 

Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.  

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!

 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.

Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

 

АЛБАТРОС – 59 ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на 04.01.2018,  застрахователна застрахователна полица № 03700100001348  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2018 до 10.03.2019 год.

 

 

ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА

 

 

Полезна информация: 

 

Валута:  1 лев ~ 63.01 RSD (сръбски динара)

              1 лев=1 КМ (босненска конвертируема марка)

 

България 12:00 часа – Сърбия и Босна и Херцеговина – 11:00 часа

 

 

 

Описание на СПА хотел COMSAR RUDO 4*, вижте хотела тук: http://hotelcomsarrudo.com/en/ 

 

 

Местоположение на СПА хотел COMSAR RUDO 4*:  хотелът е разположен на територията на Република Сръбска в центъра на град Рудо, в непосредствена близост до границата със Сърбия. От съществено значение е и близостта на хотела до Вишеград (38 км.) и до столицата Сараево (120 км.). Следва да се отчете и красивата природа заобикаляща хотела и близостта на живописната река Лим.

 

На територията на хотел COMSAR RUDO 4*: напълно обновеният и комфортен хотел разполага с всички условия да задоволи различни интереси на туриста: бизнес пътуване, познавателен туризъм или почивка и активности сред природата (рафтинг по река Лим, пешеходни еко пътеки). Разполага с денонощна рецепция, конферентна зала, просторен ресторант с отлична кухня, дневен бар и СПА център. На територията на целия комплекс отлична и безплатна интернет връзка.

 

Настаняване в хотел COMSAR RUDO 4*:  капацитетът на хотела е 27 помещения, от които 2 апартамента. Стаите са обзаведени с вкус и разполагат с: функционална баня с душ кабина и сешоар, LCD сателитна телевизия с избор от местни и чужди телевизионни канали, директен телефон, сейф и централна климатизация.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} elza
За контакти
и резервации:
Видяна общо:141 рейтинг: 0.41

Пиринтурист | - НОВО! БОСНА през МАЙ 2018 в МОКРА Гора, …
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.